طريقة تخليل السمك البورى لعمل الفسيخ بالصور عمل الفسيخ فى المنزل
المقادير كيلو سمك بورى طازج
- كيس ملح خشن
- ملعقه كبيرة شطه
طريقة عمل الفسيخ تجيبي سمك بوري الطازج يعني الثلاث سمكات يطلعوا حوالي كيلو وشوية
وبعدين يتغسلوا كويس جدا وخصوصا من جوا الخياشيم وبعدين تسيبيهم في المصفاة لحد ما ينزلوا كل الميه اللي فيهم وبعدين تفرديهم علي ورق مطبخ علي اي صينية مفرودة لحد ما ينشفوا خالص
بعدين تجيبي كيس كبير من الاكياس بتاعة الثلاجة وتحطي فيها شوية ملح في الا رضية وبعدين تمسكي السمكة جوا الكيس وتملي الخياشيم ملح وطبعا الملح اللي هيقع هيبقي جوا الكيس وتكملي بقيت السمك بنفس الطريقة وبعدين ترصيهم مع بعض وترشي عليهم كلهم من برة وحواليهم ملح لو هما حوالي كيلو هتحطي تقريبا نصف علبة الملح الساسا وبعد كده تلفيهم كويس بحيث تطلعي الهوا من الكيس وتكتميهم مع بعض
1 إشتري السمك و أغسلي خياشيمه جيداً جدا لمده لا تقل عن خمس إلي ستة
دقائق لكل سمكه تحت الماء إلى أن يصبح لون الخياشيم أبيض تقريباً
و بعدها ندخل مرحلة التجفيف بما لا يقل عن أربعه و
عشرين ساعه
نحضر صينيه و نفرشها ورق ابيض حتى يمتص الماء الخارج من
السمك
و طبعا كل كم ساعه بنغير الورق و نقلب السمك على جمب آخر
بحيث يتعرض من جميع جوانبه للهواء علشان ينشف
نرص السمك رأس جمب ذيل . يعني خلف خلاف السمكه رأسها بجانب
ذيل التانيه
ثم نرش باقي الكميه ( بقية ثلثي الكيس و ليس بقية الكيس كله ) التي سنستخدمها فوق و تحت و بجانب
السمك هكذا :
صوره أخرى :
انتهى التمليح الآن و نغلق الكيس جيد جداً و كوني حريصه على عدم بقاء الهواء فيه و
لفيه في أكتر من كيس فوق بعض
أنا أضعه في حوالي سبعه او ثمانية اكياس لضمان الحراره اولاَ و عدم دخول الهواء ثانياً
صورة السمك بعد الإنتهاء من تمليحه و لفه جيداً :
صورته فور إزالة الملح عنه
لونه أبيض و لامع قريب من الفضي و هذه علامه انه جيد تم تمليحه بشكل نظيف